Eläinpelejä internetissä

Eläinten ystävän on mahdollista löytää internetistä valtavasti erilaista eläimiin liittyvää puuhaa. Yhden hyvän ajanvietteen tarjoavat erilaiset eläinten inspiroimat pelit. Esimerkiksi sellainen pelien tekijä kuin Ferry Halim on sivustolleen nimeltään Orisinal koonnut kymmeniä tekemiään pelejä, joista iso osa on eläinaiheisia.

Esimerkiksi The Way Home on suloinen peli, jossa on esteettisesti miellyttävä vesivärityyppinen grafiikka ja tunnelmallinen, herkkä äänimaailman. Pelin ideana on liikuttaa hiiren avulla oravaa, joka hyppii ikkunalaudoille ja katoille kotimatkallaan ja kerää samalla herkkupaloja. Pelissä on joksikin aikaa haastetta kokeneellekin pelaajalle, mutta ennen kaikkea se on rentouttavaa ajankulua samoin kuin Orisinalin kaikki pelit.

Online-pelisivustoilta taas löytyy hyvin erityyppisiä eläinaiheisia pelejä. Esimerkiksi sellaiselta pelisivustolta kuin CasinoEuro löydät monenlaisia eläinaiheisia videokolikkopelejä, jotka muistuttavat paljon perinteistä hedelmäpeliä sillä erotuksella, että voittoyhdistelmiä ja erilaisia erikoispelejä on niissä enemmän. On kala-aiheisia pelejä, kuten Goldfish ja Fishy Fortune ja on humoristisia eläinaiheisia pelejä, kuten Wonky Wabbits, jossa pelin taustaa koristavat humoristiset eläinhahmot ja rullien kuvituksena ovat erilaiset pupun herkut ja pelikorteista tutut kirjaimet.

Todellista luonnontunnelmaa on jonkin verran tavoitettu Nextgen gaming-yhtiön tuottamassa Owls Eyes-pelissä, jossa pelin rullien kuvituksena ovat korttipakan kuvakorttien kirjaintunnukset sekä erilaisia eläinhahmoja ja luonnonaiheita, taustakuvana pöllö ja pelin ääninä linnunlaulua öisessä metsässä. IGT:n tuottamassa Cats-pelissä taas on taustakuvana savannitunnelmainen kuva kahdesta suuresta kissapedosta ja rullissa kuvituksena niin ikään isoja kissoja. Pelin miinuksena on jännittävä musiikki, joka linkittyy kuva-aiheeseen vain metsästysassosiaation kautta. Muuten taustaääninä olevat linnunäänet ja sirinät sopivat peliin hyvin.

Etenkin lapsille sopivia eläinaiheisia nettipelejä on helppo löytää. Näistä esimerkkinä mainitsen paljon tytöille suunnattuja pelejä sisältävän sivuston Girls Go Games eläinaiheiset pelit. Erityisen ihastuttava on sivuston My Dolphin Show-peli, jossa nuolinäppäimillä ohjataan delfiinejä tekemään erilaisia temppuja. My Puppy Play day on sivuston toinen suosittu ja suloinen eläinpeli, jossa pelaaja pitää huolta pienestä koiranpennusta ruokkimalla, leikittämällä ja kouluttamalla sitä.